tažený štrůdl - česká nátura

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

recepty
 


 
 

TAŽENÝ ŠTRŮDL
Ingredience:
30 dkg hladké mouky
3 dkg (rozpustit vlahé)
sůl
1 lžíce oleje
1 lžíce octa
1 celé vejce
1 dcl vlahé vody

Postup:

Mouku dáme na vál do ní uděláme důlek a do něj vlijeme vlahé rozpuštěné máslo, olej, ocet, vejce a vlahou vodu a špetku soli. Zpracujeme v těsto, které necháme ¼ hodiny přiklopené horkým hrncem. Poté odklopíme, těsto si dáme na hřbety rukou a těsto vytahujeme. Když je těsto slabé, položíme na čistou utěrku, ubrus a kraje ještě vytáhneme (těsto by mělo být téměř průhledné). Po vytažení těsta seřízneme okraje, posypeme strouhankou, dáme jablka, skořici, rozinky a zakápneme rozpuštěným máslem. Vezmeme okraj utěrky, ubrusu a zvednutím rolujeme těsto do tvaru válečku, který poté na koncích uzavřeme a stočíme do podkovy. Hotový štrůdl potřeme máslem a dáme péct zvolna, aby jablíčka pěkně změkla a štrůdl byl růžový.














 
 
search
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky