špenátový závin - česká nátura

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

recepty
 


 
 

ŠPENÁTOVÝ ZÁVIN
Ingredience:
čerstvý špenát
česnek
mladá cibulka
sůl a kmín
listové těsto
plátkový sýr
šunku
vejce

Postup:

Čerstvý špenát očistíme, asi 2-3 minuty blanšírujeme v osolené vodě, prudce zchladíme a necháme dobře odkapat. Česnek oloupeme, prolisujeme na špenát, osolíme a promícháme. Mladou cibulku nakrájíme. Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále na obdélník silný 2-3 mm. Poklademe jej plátky sýra, šunky a cibulkou, pak na ně rozdělíme ochucený špenát a stočíme do závinu. Plech vyložíme pečícím papírem a závin na něj opatrně přeneseme. Vejce rozšleháme, závin jím potřeme a posypeme hrubou solí a kmínem. Pečeme v předehřáté troubě při 200°C celkem 15-20 min. Poté teplotu snížíme na 180°C a závin dopékáme, asi 15 min. Podáváme ho teplý nebo studený.


 
 
search
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky