slávova rybí polévka - česká nátura

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

recepty
 


 
 

SLÁVOVA RYBÍ POLÉVKA
Ingredience:
kapr
mléko
cibule
bobkový list
nové koření,
pepř
kořenová zelenina
muškátový oříšek,
zázvor
mouka
smetana
vejce

Postup:

Z kapřích hlav odstraníme žábry, kapří vnitřnosti zalijeme mlékem a dáme do chladna. Tělo a hlavu kapra dokonale omyjeme a vložíme do vařící vody s cibulí, bobkovým listem, novým kořením a pepřem. Vaříme krátce. Vývar slijeme a maso obereme. Na olej dáme zpěnit cibuli a osmahneme kořenovou zeleninu. Zalijeme vývarem a krátce povaříme, přidáme muškátový oříšek, zázvor a máslovou jíšku. Vnitřnosti vaříme zvlášť, nakrájíme na malé kousky a pak přidáme do polévky. Můžeme zjemnit smetanou s rozšlehaným žloutkem











 
 
search
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky