pivní pomazánka - česká nátura

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

recepty
 


 
 

PIVNÍ POMAZÁNKA
Ingredience:

250 g aromatického sýra (romadúr apod.)
250 g žervé nebo tvarohu
Sklenice světlého piva
Svazek jarní cibulky
Sůl, špetka cukru a pepř

Postup:
Sýr protlačíme hrubými oky struhadla do misky. Potom ho utřeme se žervé a bílou částí nakrájených cibulek. Přilijeme pivo a utřeme tak, abychom získali tvárnou hmotu, která ale nebude příliš řídká. Ochutnáme a podle potřeby doladíme (se solí opatrně, sýr bývá sám o sobě dost slaný). Podáváme s plátky chleba nebo s jiným pečivem, posypané zelenou cibulkou. A s pivem!





 
 
search
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky