paštika z kuřecích jater - česká nátura

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

recepty
 


 
 

PAŠTIKA Z KUŘECÍCH JATER
Ingredience:
400g kuřecích jater
150g másla + 50g na závěrečné zalití
stroužek česneku, prolisovaný
šalotka, nasekaná
velká snítka tymiánu + na ozdobu
špetka čínského koření pěti vůní
2 lžíce smetany ke šlehání
sůl a pepř
opečené plátky bagety
naložený zelený pepř k podávání

Postup:

V hluboké pánvi rozpustíme oříšek másla a osmahneme šalotku s česnekem (2 min.) Přidáme čínské koření (supermarket/obchod s kořením) a tymián. Po minutě přidáme důkladně očištěná játra a opečeme do hněda, tak aby zůstala při zmáčknutí pružná, v řezu růžová, ale ne syrová. Rozmixujeme na pastu. Přidáme zbylé máslo, smetanu, sůl a pepř a necháme protočit v mixéru. Paštiku protřeme sítem na hladkou, sametovou směs. Paštiku rozdělíme do misek a uhladíme. Rozpustíme 50g másla, necháme vychladnout a přelijeme jím paštiku. Ozdobíme tymiánem a necháme v chladu ztuhnout.






 
 
search
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky