něco o nás - česká nátura

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

o nás



JAK K TOMU TA HOLKA PŘIŠLA? Jmenuji se Martina Zimmermannová a jsem už dost stará na to, abych věděla, co je dobré pro mě i pro mou rodinu. Mezi to základní, co mohu ovlivnit, patří určitě to, co bude moje rodina jíst a jak to bude "zdravé". Ve chvíli, kdy jsem na pultech obchodů nacházela česnek z Číny, rajčata z Portugalska, okurky ze Španělska a další, řekla jsem si, že musí být jiná cesta, která dokáže přinést české ovoce a zeleninu z české země od českého farmáře na můj stůl a ta cesta nebude trvat měsíce, ale pouze den či dva. Prostě to nejlepší a nejčerstvější.
A tak jsem objevila bedýnkování. Tedy systém odběru zeleniny a ovoce, které právě roste na poli či na stromech a je distribuován zákazníkům den po jeho utržení. Když jsem se pídila po rakovnickém okrese, kde by se taková bedýnka dala sehnat, objevila jsem prázdné místo na trhu. A tak mi nezbylo, než začít s bedýnkováním sama. Tak se stalo, že v květnu 2010, po návštěvě Farmářských trhů v Praze, padlo hlavní rozhodnutí, které ve mně zrálo už dlouho. Společně s Verčou Klímovou jsme začaly s prvními bedýnkami v Rakovníku. Okruh našich zákazníků tvořily nejprve naše kamarádky, ty to řekly dalším kamarádkám a tak jsme se rozrostly na počet šedesáti až osmdesáti bedýnek.

JAK TO PROBÍHÁ? Bedýnkování probíhá tak, že den předem, či v den odběru nám náš farmář přiveze zeleninu a ovoce, potom nabedýnkujeme a odpoledne v 16.00 je vše připraveno k odběru. To, co v bedýnce bude, víme až po telefonátu s farmářem, protože odebíráme, to co právě roste a je nejčerstvější. Takže dopředu nemůžeme "prozradit", co tam příště najdete. Bedýnkování probíhá v pravidelných čtrnáctidenních cyklech (změna vyhrazena) a pokud jste v danném termínu zrovna na dovolené, můžete po domluvě vynechat. Bedýnka je placená zálohově dopředu, takže je vynechání termínu nutné opravdu nahlásit, jinak vám tato záloha propadne. Jistíme se tak ze zkušenosti proti tomu, že někdo "zapomene" a nám pak bedýnka zůstává. Z odběru se dá také vystoupit třeba na půl roku (sezóna vlastní čerstvé zeleniny ze zahrádky) a pak se zase přihlásit.


JAK A KDE SE TO OBJEDNÁVÁ? Objednávka probíhá nejčastěji přímo při odběru, nebo e-mailem či SMS nejpozději však poslední středu v týdnu před odběrem. Odběrové místo je v Rakovníku na Zátiší, ulice Myslbekova 807 (podívejte se na mapu) obvykle v neděli ve čtrnáctidenním cyklu od 16:00 do 18:00 hodin. Ve výjimečných případech lze po telefonické domluvě odebrat zboží i jinak.


CO TO STOJÍ? Bedýnky se dělí na malou a velkou. Ve velké najdete více zeleniny či ovoce a je určena zejména pro početnější rodiny, či např. pro matku s dcerou, které se o obsah rozdělí, protože malá bedýnka je pro jednu moc velká. Cena malé bedýnky je 300,- a cena velké 400,-.  Platí se zálohově jeden odběr dopředu. Dále se platí záloha 100,- na nosič-bedýnku, který koluje, tak, že nám při odběru přinesete prázdný a odnášíte si jiný, ale plný. Zálohy jsou samozřejmě vratné ve chvíli, kdybyste se rozhodli skončit. Většinou pak je poslední odběr zdarma a zálohu na nosič vracíme proti fyzickému převzetí. Lze se domluvit i jinak, jsme přeci lidé.


NOVÝ ZÁKAZNÍK Nového zákazníka rádi přivítáme v den odběru, ochotně mu vysvětlíme celý princip bedýnkování a prodáme mu první bedýnku na vyzkoušení (bez zálohy). Tuto bedýnku však musí mít dopředu domluvenou, zeleninu i ovoce máme nasmlouvané na počet. Pokud je zákazník spokojený, zapíšeme ho mezi stálé zákazníky a budeme se na něho příště zase těšit.

MŮJ TÝM Samozřejmě, že tohle všechno nemůžu zvládnout sama a proto jsem ráda, že mám "svůj" realizační tým. Do něhož patří můj muž Milan, dcery Ella a Verča a někdy i jejich kamarádky.




 
 
search
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky