med-pampeliskovy - česká nátura

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

recepty
 


 

MED PAMPELIŠKOVÝ

Ingredience:
pampeliška  200-250 hlaviček
citron   1 ks
cukr   1 kg

Postup:

Natrháme hlavičky pampelišek nejlépe za slunečného dopoledne, či odpoledne, kdy jsou květy hezky otevřené. Natrhané květy zbavíme drobného hmyzu a dáme vařit do 1,5 l vody. Předtím přidáme na kolečka nakrájený citron, včetně kůry. Pokud bude bez pecek, je to lepší.
Po cca 15-20 min varu necháme do druhého dne (cca 24 hodin) odstát. Směs potom přecedíme a přidáme 1 kg cukru. Vaříme zhruba 90 minut do úplného zhoustnutí. Med poté naplníme do předem vyvařených skleniček a skladujeme v chladu a temnu.


 
 
search
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky