kuře na tymiánu a česneku - česká nátura

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

recepty
 


 
 

KUŘE NA TYMIÁNU A ČESNEKU
Ingredience:

1 celé kuře (o váze 1,6 kg), omyté a osušené
2 citrony, omyté a rozčtvrcené
2 palice česneku, podélně přepůlené
8 větviček tymiánu
2 lžíce olivového oleje
Hrubozrnná mořská sůl
125 ml kuřecího vývaru
125 ml bílého vína

Postup:
Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Do kuřete vložíme čtyři čtvrtinky citronu a překřížíme mu nohy, přetáhneme je kůží nebo je svážeme provázkem, aby citron během pečení nevypadl. Na dno pekáče dáme zbylý citron, česnekové palice a tymián a navrch posadíme kuře. Pokapeme olivovým olejem a řádně osolíme. Do pekáčku vlijeme vývar a víno, přiklopíme nebo překryjeme alobalem a pečeme 2 hodiny. Poté odklopíme, teplotu zvýšíme na 200 stupňů a pečeme dalších 25 až 30 minut, aby bylo kuře zlaté a křupavé.


 
 
search
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky