krakonošovy uzené knedlíky - česká nátura

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

recepty
 


 
 

KRAKONOŠOVY UZENÉ KNEDLÍKY
Ingredience:

400 g uzeného masa
300 g hrubé mouky
200 ml mléka
4 vejce
6 starších rohlíků, nakrájených na kostičky a usušených
Sůl, pepř a trochu muškátového oříšku
1 velkou cibuli, jemně nakrájenou
petrželka


Postup:
Uzené maso pokrájíme na kostičky, v míse smícháme s rohlíky a moukou. Přidáme mléko, vejce, petrželku, sůl a koření. Dáme vařit hrnec vody. Na sádle osmažíme cibulku a přidáme ji do těsta. Všechny přísady smícháme a necháme chvilku odpočinout. Navlhčenýma rukama utvoříme koule velikosti tenisáku, vaříme je půl hodiny. Vyjmeme a vidličkou propícháme, aby mohla uniknout pára.












 
 
search
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky