banánový chlebíček - česká nátura

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

recepty
 


 
 

BANÁNOVÝ CHLEBÍČEK
Ingredience:

100 g změklého másla + trocha na vymazání formy
140 g přírodního krupicového cukru
2 velká vejce
3 velké, velmi zralé banány, rozmačkané (celkem 450 g dužiny)
50 g sekaných vlašských ořechů
50 g rozinek
150 ml podmáslí
280 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
50 g moučkového cukru

Postup:
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formu na chlebíček o rozměrech 20x13 cm důkladně vymastíme máslem a dno vyložíme papírem na pečení. V míse utřeme máslo a cukr do pěny. Vetřeme po jednom vejce, pak přimícháme rozmačkané banány, ořechy, rozinky a podmáslí. Na povrch dáme mouku se sodou a pak je zatřeme do směsi, ale zbytečně ji nepřešleháme. Těsto přesuneme do formy a povrch uhladíme. Pečeme asi hodinu a čtvrt, pak vpíchneme špejli do těsta. Drobečky, které na ní ulpí, by měly být mírně vlhké. Vyjmeme z trouby, po deseti minutách vyklopíme a necháme na mřížce vychladnout. Moučkový cukr promícháme se dvěma lžícemi studené vody a lžičkou polevu nacákáme přes chlebíček.



 
 
search
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky